EVA blijft thuis zorgt voor dorpsgenoten

Activiteiten Vrouwenvereniging EVA (Eckelraadse Vrouwen Activiteiten) is actief bezig. De eenzaamheid in Eckelrade gaat de 90 dames van onze vereniging aan het hart. Al aan het begin van de coronacrisis hebben we daarom een inventarisatie gehouden onder onze leden en familieleden. Daaruit is een lijst met 20 namen en telefoonnummers gerold die dorpsgenoten altijd mogen bellen: voor een praatje of voor praktische steun.

Opgelost ;-)
 

De lijst is huis-aan-huis verspreid en later in het parochieblaadje gepubliceerd. Inwoners maken dankbaar gebruik van de lijst. Zo zijn inwoners met COVID-19 geholpen met boodschappen of medicatie, of met een kaartje in de bus. Onder onze leden verspreiden we elke maand een blad, ‘EVA blijft thuis’, met onder meer interviews en (achtergrond)verhalen. Leden zonder internet ontvangen het blad in de brievenbus, alle anderen ontvangen een PDF-bestand dat gretig wordt gedeeld.

Ook hebben we twee keer tasjes met leuke dingen rondgebracht. In een van deze tasjes zat een schilderijtje met een zelfgemaakte schildersezel. Op dit schilderijtje kan iedereen zijn eigen creativiteit, over hoe corona beleefd wordt, kwijt. We hopen de schilderijen dit jaar (ons jubileumjaar!) tentoon te stellen.

Wilt u meer weten over de initiatieven van EVA? Neemt u dan contact op met ons secretariaat.

Contactgegevens

EVA secretariaat p/a
Lisbeth Mathus-Vliegen
Dorpsstraat 82
6251 ND Eckelrade
043-4082099

Meer oplossingen

Zo doen we dat!

Bekijk alle oplossingen