Schone achtertuin

Ook schoon genoeg van al dat zwerfafval in de natuur? Willy en Lotte Bours van Harmonie en Klaroenkorps Amicitia nemen als ze een wandeling maken een grijper en een vuilniszak mee. Rotzooi die ze tegenkomen, nemen ze mee. Willy raadt aan om de app ‘Ommetje’ te gebruiken: een app waarmee je samen kunt wandelen, ook als je niet op dezelfde locatie bent. De app is ontwikkeld door hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Wandelen is namelijk niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je hersenen. Zo sla je twee vliegen in één klap: je doet iets goeds voor de natuur én voor jezelf.

Opgelost ;-)
 

Ook de vrijwilligers van Eijsden-Margraten Cleanup organiseren diverse opruimacties door het jaar heen waarvoor je je kunt aanmelden. Wil je vandaag of morgen al aan de slag? Loop dan één van de door hen ontwikkelde (zwerfvuil)routes. Bij Eijsden-Margraten Cleanup kun je een zak, grijper en veiligheidshesje in bruikleen krijgen. De volle zak kan kosteloos langs de weg worden geplaatst. Zodra je de coördinatiepunten hebt doorgegeven, wordt hij opgehaald door de buitendienst van de gemeente. De opruimspullen kunnen worden opgehaald en weer ingeleverd in Eijsden.

Interesse? Stuur een email naar eijsdenmargratencleanup@gmail.com of kijk op https://www.eijsdenmargratencleanup.nl/individuele-acties

Meer oplossingen

Zo doen we dat!

Bekijk alle oplossingen