Spek en eieren voor carnavalsverenigingen

Dit jaar geen gemeenteprins, geen carnavalszittingen en geen optochten. Burgemeester Akkermans zal de sleutel niet overhandigen aan de prins van De Moelemaekersj uit Scheulder. Hij of zij moet nog wachten tot 2022. Dat wordt ongetwijfeld een bijzonder vijfde seizoen.

Opgelost ;-)
 

Door het coronavirus zitten we thuis. Toch laten we carnaval niet zomaar voorbij gaan. Juist nu kunnen we wat lol en plezeer goed gebruiken. Op 13 januari is er een overleg geweest met alle carnavalsverenigingen. Hier werd het idee geopperd voor een ontbijt met spek met ei. Een heerlijk idee!

De gemeente heeft alle carnavalsverenigingen daarom 111 eieren en spek aangeboden. Op donderdag 12 februari is het eerste spek en ei door burgemeester Akkermans aangeboden aan de gemeenteprins van 2020, Barry I en prinses Tessa II van CV De Hèvers uit Noorbeek. Een kleine bijdrage om toch samen, maar op afstand, vastelaovend te vieren. De invulling van het ontbijt mag iedere vereniging zelf bepalen.

Uiteraard dient er rekening gehouden te worden met de geldende coronamaatregelen en alle afspraken die gemaakt zijn tijdens het overleg op 13 januari. We hebben al verschillende creatieve ideeën van carnavalsverenigingen voorbij zien komen. Chapeau!

We wensen alle inwoners van Eijsden-Margraten ook dit jaar fijne carnavalsdagen toe. Maak er thuis en op afstand toch een mooi feest van.

Alaaf!

Meer oplossingen

Zo doen we dat!

Bekijk alle oplossingen