Start Mheer Roots Festival 2021

De aftrap van het Mheer Roots Festival 2021 werd 13 juni zondagmiddag om 15.00u in de Harmoniezaal te Mheer gegeven door de Schots/Limburgse singer-songwriter Gordon Smith en de Zuidlimburgse americana-band Mind the Gap.

Opgelost ;-)
 

Gordon Smith 

Sommige muzikanten hebben een staat van dienst die langer lijkt dan hun leven. De in Edinburgh geboren, maar in Ubachsberg woonachtige Gordon Smith (1947) is er zo een (zie www.gordonsmith.nl). De singer/songwriter en gitarist die eerder al met Phil Collins, Wings, John Walker en Stevie Wonder speelde. Naast de bands is Smith ook altijd actief gebleven als singer-songwriter en solo-artiest.

Kijk een interview:

Mind the Gap

Mind the Gap, met zangeres Willy Schenk als frontvrouw, speelt semi-akoestische americana-muziek in een mix van country, folk en singer-songwriter liedjes. Namen? Muzikanten als Mary Gauthier, Eliza Gilkinson, Richard Thompson, Rhianon Giddens, Wilco en John Hiatt. Maar ook eigen werk!

In 2018 maakte de band een succesvolle muzikale rondreis door Ierland met diverse optredens in o.a. typisch Ierse kroegjes, de strandbar aan de prachtige baai van Ballygarrett en op gezellige plekken op straat in o.a. Galway.

Verdere programma Mheer Roots 2021

27 juni   Sjeng & Sjer / Mosam Dixie Dukes – texmex en oude stijl jazz, roots en swing

4 juli      Moonshine Whiskey – akoestische folk

11 juli    Merel van den Bogaard (MAEV) & U Rock – singersongwriter, nieuw en oud

18 juli    The Ragtime Rumours – “Tom Waits visiting Django Reinhardt, drinking coffee and listening to Robert Johnson” (Winnaars Dutch Blues CD AWARD 2020).

Mind the Gap (op de foto v.l.n.r.) bestaat uit: Frans Heijerman – accordeon; Willy Schenk – zang & gitaar; Jos van Cann – basgitaar en Paul Hertoghs – gitaren & mandoline.

Tickets à 10.99 euro via www.rootsunlimited.nl / www.caféquanten.nl (5 concerten voor 40,99 euro).

Meer oplossingen

Zo doen we dat!

Bekijk alle oplossingen