Tiny Wetzels van bibliotheek Eijsden over de ‘bieb-aan-huis service

Voor inwoners die niet in staat zijn om de bibliotheek te bezoeken is er de ‘bieb-aan-huis service’. Heuvelland Bibliotheken heeft deze service tijdens de coronapandemie uitgebreid. Vrijwilligers van de vijf bibliotheken doen meer dan alleen boeken bezorgen. Tiny Wetzels, medewerkster bibliotheek Eijsden vertelt:

Wat is bieb-aan-huis service?
“Door een medewerker van de bibliotheek worden boeken, of andere materialen, bij leden van de bibliotheek thuisbezorgd. Voor ouderen is er o.a. de mogelijkheid voor het lenen van Grootletterboeken.”
Wie kan hier gebruik van maken?
“Deze service is voor mensen die zelf niet door ouderdom, handicap of langdurende ziekte in staat zijn zelf de bibliotheek te bezoeken. Het is vaak meer dan boeken bezorgen. Als we merken dat het om eenzaamheid gaat, drinken we wel eens samen een kopje koffie of we maken een babbeltje.”
Hoe werkt het?
“Als u aangeeft dat u gebruik wil maken van de ‘bieb-aan-huis service’ komt een medewerker op bezoek. We bespreken dan o.a. waar uw belangstelling naar uitgaat. Voor aanmelden of meer informatie gaat u naar www.heuvellandbibliotheken.nl. Of bel de bibliotheek bij u in de buurt.”

Opgelost ;-)
 

Meer oplossingen

Zo doen we dat!

Bekijk alle oplossingen