200 bomen zoeken vruchtbare grond. Wie helpt?

100 bomen voor 100 jaar: om ons rijke muzikale verleden te vieren, willen wij, Harmonie en Drumband Diligentia uit Eckelrade, 100 bomen planten. Daarmee hopen we het dorp nóg leefbaarder te maken en bewoners bij de vereniging te betrekken. Fanfare Sint Gertrudis uit Sint Geertruid heeft zich bij ons plan aangesloten en doet er nog eens 100 bomen bij.

7

3 december 2020

Machtelt Kusters, penningmeester van Harmonie en Drumband Diligentia

Ik wil mijn hulp aanbieden
Stuur een e-mail

Om het plan te verwezenlijken zoeken we naar grond én adoptanten. Je kunt bijvoorbeeld een boom voor je (klein)kinderen kopen. Behalve een groenere omgeving levert de actie hopelijk ook wat financiële steun op voor onze verenigingen. 

Voor de bomen is ongeveer 1,5 hectare grond nodig, een voorwaarde van de subsidieregeling die we voor de aankoop hopen aan te spreken. We zijn nu in gesprek met de gemeente om te zien of er een stukje grond beschikbaar is. Ook Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en IKL zijn aangeschreven. 

Heeft u zelf een flink stuk grond dat u voor dit mooie plan beschikbaar wilt stellen? Dan gaan we meteen plannen. En als het zover is, komt de harmonie in kostuum. We planten de bomen onder muzikale begeleiding!

Voortgang

  • 3 dec. '20
    Start oproep. Inventarisatie animo.

Bekijk meer

Andere oproepen