Een herinnering aan COVID-19

De coronapandemie heeft ons allemaal geraakt. Sommigen zullen vooral met verdriet terugkijken, voor anderen heeft de pandemie juist ruimte gegeven om nieuwe wegen te bewandelen. Deze bijzondere en ingrijpende tijd willen wij niet zomaar achter ons laten. Gemeente Eijsden-Margraten wil daarom samen met de gemeenschap een herinnering aan deze bijzondere tijd creëren.

39

28 juli 2021

Gemeente Eijsden-Margraten

Ik wil mijn hulp aanbieden
Stuur een e-mail

Samen met de gemeenschap wordt er een moment, gelegenheid, object of plek gecreëerd waar we samen stilstaan bij degenen die door het virus ziek zijn geworden of overleden zijn. Maar we staan ook stil bij ondernemers die maanden inkomsten gemist hebben, verenigingen die hun activiteiten niet door konden laten gaan en inwoners die elkaar niet meer konden opzoeken. Herdenking draagt bij aan het helen van de littekens van het coronavirus en geeft ons extra kracht om positief vooruit te kijken.

Denk mee!

Een herdenking of monument is er voor u, de inwoners, ondernemers en verenigingen van Eijsden-Margraten. Wilt u stilstaan bij de coronapandemie bij een monument, een symbolische steunpilaar, tijdens een wandelroute, bij een herdenkingsboom of door verhalen te delen? Wij nodigen u uit om een idee aan te leveren en mee te denken over de manier waarop we de coronapandemie kunnen herdenken. Deel uw ideeën voor 1 september via verenigtu@eijsden-margraten.nl

De ideeën moeten voldoen aan der volgende kaders:

 • Er is €20.0000 budget inclusief uitvoeringskosten;
 • De herdenking moet “zichtbaar” zijn in alle kernen;
 • Geen eenmalige herdenking;
 • Het moet iets te maken hebben met verbinden;
 • Burgers moeten kunnen participeren.

Wij kijken uit naar uw ideeën!

Voortgang

 • 28 jul. '21
  Start oproep. Inventarisatie animo.
 • oktober 2021
  De ingezonden ideeën worden bekeken en getoetst op haalbaarheid.

Bekijk meer

Andere oproepen

Bekijk alle oproepen