Horeca ondernemer? Sluit je aan!

Voor horecaondernemers is 2020 een ongelooflijk moeilijk jaar geweest. Ondernemers hebben er alles aan gedaan om veilig door te kunnen. Ze hebben tafels op 1,5 meter afstand gezet, looproutes en luchtfilters aangelegd. Soms zijn er zelfs verbouwingen aan te pas gekomen. Desondanks zijn de deuren van cafés en restaurants al maanden gesloten en beleven hotels en pensions zware tijden.

6

2 december 2020

Roger Deckers, Gemeente Eijsden-Margraten

Ik wil mijn hulp aanbieden
Stuur een e-mail

Als gemeente proberen we de horecaondernemers zoveel mogelijk te ondersteunen bij hervorming en herstel. Bijvoorbeeld door samenwerking te faciliteren. Ook Hellen Massen van Koninklijke Horeca Nederland helpt daarbij. “Laten we samen kijken hoe we het beter kunnen maken”, zegt ze. “Het is fijn om met collega’s van gedachten te wisselen.”

Tijdens een eerste bijeenkomst afgelopen december spraken horecaondernemers met elkaar en met de gemeente over hun ervaringen. Ze merken dat deze tweede lockdown op een aantal punten nog zwaarder is dan de eerste. Toch zitten ondernemers niet bij de pakken neer. De lockdown wordt gebruikt om te renoveren en te vernieuwen. ‘Investeren en groots terugkomen zodra het kan en mag’ is de tendens. 

Door de samenwerking op te zoeken en nieuwe alternatieven te bedenken, hopen de ondernemers de komende periode te kunnen bouwen aan nieuw perspectief. “Samenwerken loont altijd”, vindt Louk Geurten van Hotel Bergrust. Ook Chriske Margraten, De Laethof, Brasserie La Meuse, Eetcafe – Bed & Breakfast Riekelt, Maastricht Porselein Winkel, Kwizzenjer, Nicoletta Design en Eetcafe de Bosrand hebben al aangegeven graag opnieuw samen om tafel te willen. 

Ben je zelf horecaondernemer en wil je graag aansluiten? Meld je dan aan! 

Voortgang

  • 2 dec. '20
    Start oproep. Inventarisatie animo.

Bekijk meer

Andere oproepen