Online bijeenkomst lokaal voedsel ‘Herenboerderij en Locotuinen’ maandag 19 juli

De werkgroep Korte Keten Zeker (W)eten zet zich in voor bewustwording over lokaal voedsel. Ze gaan op bezoek bij lokale ondernemers, halen wensen en ideeën in de gemeenschap op en bieden een podium aan inspirerende voorbeelden.

38

30 juni 2021

Burgerinitiatief Korte Keten Zeker (w)Eten

Ik wil mijn hulp aanbieden
Stuur een e-mail

Op dit moment verdiepen zij zich in diverse coöperatieve tuinderij/boerderij vormen. Daarvoor organiseren zij op maandag 19 juli van 17.00-18.00 uur een online bijeenkomst over twee coöperatieve voedselproductieconcepten waarbij de burger ook actief bijdraagt aan de lokale voedsel productie. Dat kan financieel door lid te worden en groenten/producten af te nemen, alsook d.m.v. vrijwilligerswerk. Er wordt met elkaar gesproken over de bedrijfsvoering en wat er wenselijk is qua teeltwijze en keuze van assortiment.

Gemeentesecretaris Mari-An Gerits, gemeente Eijsden-Margraten, is lid van Herenboerderij Weert en zal haar ervaringen hierover delen. Sylvia Kuipers is bestuurslid van Herenboerderij Weert en geeft een toelichting over de werkwijze. Samen geven zij kort een pitch over het concept: Herenboerderij Weert en hoe de opstart is verlopen. De locotuinen is een iets ander concept bij Maastricht, daarover zal Paula Corsten meer vertellen. Aansluitend is er ruimte voor vragen en overleg.

Voor meer informatie over de Herenboerderij Weert kunt u hier terecht: Herenboeren Land van Weert – Samen duurzaam voedsel produceren

Voor meer informatie over de Locotuinen kunt u hier terecht: LOCOtuinen | Lokale Coproductie Maastricht

Aanmelden kan via: korteketenzekerweten@gmail.com of lokaalvoedsel@eijsden-margraten.nl. Hier kunt u ook terecht voor uw initiatief, ideeën, tips of vragen.

Hopelijk tot 19 juli van 17.00-18.00 uur.

Klik hier voor live deelname op Microsoft Teams

Hartelijke groet,

Werkgroep Korte Keten Zeker (W)eten

Voortgang

  • 30 jun. '21
    Start oproep. Inventarisatie animo.

Bekijk meer

Andere oproepen

Bekijk alle oproepen