Ontwikkel een campagne voor sportverenigingen

Eijsden-Margraten telt meer dan 100 sportverenigingen. Van dans tot handboogschieten, van yoga tot bridge en van kung fu tot linedance. Als sportverenigingen zijn we er ontzettend trots op dat zoveel inwoners ons weten te vinden voor gezelligheid en natuurlijk om fit en gezond te blijven.

11

14 januari 2021

Gemeente Eijsden-Margraten

Ik wil mijn hulp aanbieden
Stuur een e-mail

Maar er zijn ook nog heel veel mensen géén lid van een sportvereniging, en sommige verenigingen worstelen, zeker nu, om hun leden aangesloten te houden. Daarom zijn we op zoek naar mensen die ons willen helpen een campagne te ontwikkelen. De campagne moet het belang van sport en bewegen benadrukken en kan individuele clubs helpen met een net wat sprankelender publiciteit dan normaal.

Wie helpt er mee? We zijn op zoek naar mensen die willen meedenken, -schrijven en -vormgeven. De campagne zal gaan lopen zodra sporten weer breed mogelijk is.

De gemeente Eijsden-Margraten heeft toegezegd de campagne te ondersteunen:

  • We zetten in op een campagne om inwoners te stimuleren weer meer te gaan bewegen en om de gezondheidswinst te benadrukken.
  • De gemeente kijkt of de beweegpas ook voor de jeugd kan worden inzetten. De beweegpas is nu een pas voor volwassenen. Bij alle aangesloten verenigingen kunnen inwoners vanaf 18 jaar 10 keer gratis een kennismakingsles volgen (maximaal 2 keer per aanbieder).
  • De gemeente gaat samen met het basisonderwijs en de verenigingen bekijken hoe we de koppeling tussen onderwijs en vereniging kunnen maken. Door bijvoorbeeld ook kennismakingslessen voor het basisonderwijs te verzorgen.

Voortgang

  • 14 jan. '21
    Start oproep. Inventarisatie animo.

Bekijk meer

Andere oproepen