Hoe werkt het?

Dit platform is er voor u en voor jou. Als vrijwilliger, inwoner of ondernemer kun je hier je vraagstukken delen en je hulp aanbieden. Doeners, denkers en vragers zijn welkom, zodat we samen tot oplossingen komen. 

Denk aan hulp bij de organisatie van een online feestavond voor de harmonie, een actie om de kas van de sportclub te spekken, of samen met andere ondernemers nadenken over manieren om elkaar te versterken.

Hulp vragen… 

Wil je hulp vragen? Kies dan in het menu voor ‘Plaats je oproep’. Op deze pagina kun je je hulpvraag omschrijven en je gegevens invullen. Het ingevulde formulier komt terecht bij de gemeente Eijsden-Margraten. Eén van de medewerkers plaatst je oproep op de website. Ook kan het zijn dat er contact met je wordt opgenomen voor meer informatie.

 

of aanbieden

Wil je hulp aanbieden? Kies dan in het menu voor ‘Bied je hulp aan’. Ook hier kom je op een pagina terecht waar je je gegevens en een korte omschrijving invult. Een medewerker van de gemeente Eijsden-Margraten neemt contact met je op of plaatst je aanbod meteen online. Ook kun je direct reageren op de hulpvragen die al op de website staan vermeld. In dat geval klik je op de knop onder de hulpvraag. 

Alle oproepen en oplossingen delen we op Verenigt u. Zo helpen ze anderen weer vooruit.

 

Thema’s

In de gemeente Eijsden-Margraten is het goed leven, wonen en werken. Dat willen we graag zo houden. Daarom richt het beleid van de gemeente zich de komende jaren op een aantal belangrijke thema’s, die je ook op Verenigt u terugvindt. Dit bedoelen we ermee:

Landschap
Wat zijn we trots op ons prachtige landschap. We zorgen voor een goede balans tussen natuur, recreatie en ondernemerschap. Zo blijft onze omgeving ook voor toekomstige generaties behouden. 

Landbouw
Samen leven vraagt om een fijne leefomgeving waarvoor we ons samen inzetten. Een gezonde landbouw hoort daar, in goede balans met het landschap, bij. Samen met boeren zetten we ons in voor korte ketens, transparantie en een toekomstgerichte sector. 

Levensstijl
We vinden het belangrijk dat alle inwoners zo goed mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Met oog en ondersteuning voor kwetsbare inwoners, maar ook aandacht voor sport en beweging voor jong en oud. 

Streekproducten
Wat lekker is, hoeft niet van ver te komen. Gezond en veilig voedsel haal je gewoon van dichtbij, in je eigen regio. Dat is goed voor de natuur en voor onze gemeenschap. En nog overheerlijk ook!

Duurzaamheid
De zorg voor onze aarde gaat ons allemaal aan. We geven het klimaat graag een impuls, bijvoorbeeld met klimaatinclusief beheer en een investering in zonnepanelen. Ook inwoners kunnen een hoop doen, zoals kiezen voor een groene voortuin en lokaal voedsel. 

Buren
Eijsden-Margraten is een hechte gemeenschap, in voor én tegenspoed. Daar zijn we trots op. We kijken naar elkaar om, staan klaar voor wie het moeilijk heeft en zoeken samen naar oplossingen om uitdagingen aan te gaan.